HAK TRAVNIK

HRVATSKO AMATERSKO KAZALIŠTE TRAVNIK

Thursday, Jul 29th

Osvjezeno:10:49:20 AM

Projekti

Pored, održavanja i izvođenja kazališnih predstava, Hrvatsko kazalište Travnik samostalno organizira i brojne kulturne i zabavne manifestacije tijekom godine. Tako, danas na našem repertoaru samostalno organiziramo svake godine tri tradicionalne manifestacije:

- MAŠKARIJADA
- COUNTRY PARTY
- ANDRIĆEVI DANI

M A Š K A R I J A D A
Tradicionalna zabava pod maskama - maškarijada, organizira se svake godine na dan uoči Korizme. Zabava se organizira u velikoj sali Hrvatskog kazališta Travnik koju obvezno prati glazba uživo. Početak zabave počinje u večernjim satima.Kvalitetu ovog događaja potvrđuje i činjenica da je svake godine sve veći broj posjetitelja-maškara iz svih općina Središnja Bosne, te se pored svih drugih posjetitelja okupi i oko 500 maškara.

C O U N T R Y   P A R T Y
Country party je tradicionalna zabava koja se uspješno organizira od 2002.godine koju posjećuje veliki broj kauboja, indijanaca, meksikanaca te raznih odmetnika iz cijele Središnje Bosne. Za potrebe Country partya cijela zgrada Kazališta potpuno se preuređuje po motivima iz western filmova. Pripreme za održavanje ove zabave traju i do mjesec dana. U velikoj sali Kazališta - „saloon" tradicionalno posjetitelje zabavlja Kiseljački band „Posebna vožnja", a na velikom platnu održavaju se projekcije western filmova. Vanjski dio je također potpuno preuređen (vanjski saloon, indijansko selo, vješala... ) te sa unutarnjim dijelom čini jednu kompaktnu cjelinu.
Tradicionalno je također i to, da Hrvatsko kazalište Travnik svake godine za sve posjetitelje priprema i čuveni „Mirašev grah" koji je posebna atrakcija i koji se svim posjetiteljima dijeli besplatno.
Ova zabava je postala toliko popularna na našim prostorima da u zadnjih nekoliko godina preko tisuću posjetitelja redovito sudjeluje na ovoj manifestaciji, a kostimi se nabavljaju čak i iz Meksika, kao i tekila i vatrena voda (spravljanje je posebna tajna Kazališta).
Manifestacija se održava svake godine, tradicionalno zadnji petak u srpnju/julu.

A N D R I Ć E V I   D A N I
Hrvatsko kazalište Travnik organizira od 09.10. do 09.11. kulturnu manifestaciju "Andrićevi dani", koja se održava u znak na sjećanje na velikog BH. pisca i dobitnika Nobelove nagrade za književnost Ivu Andrića. Tom prigodom, u mjesec dana izvode se kazališne predstave iz BiH i inozemstva, održavaju književne večeri na temu stvaralaštva Ive Andrića, te organizira izložba fotografija sa uručenja Nobelove nagrade Ivi Andriću, koja mu je dodijeljena 1961. godine.Andrićevi dani održavaju se u organizaciji Hrvatskog kazališta Travnik od 2008.godine u zgradi Hrvatskog kazališta Travnik u Travniku.

HAK na Facebooku

Vi ste ovdje: Događaji